Luchthaven Catania gesloten door uitbarsting Etna

Op Sicilië zijn de luchthavens van Catania en Comiso gesloten door een uitbarsting van de nabijgelegen vulkaan Etna. Verschillende vluchten moesten worden geschrapt.

Luchthavenbeheerder Sac legt in een mededeling uit dat de as van de vulkaan een risico vormt voor vliegtuigen, gelet op de richting en intensiteit van de wind. Vandaag nog zal de situatie opnieuw worden bekeken. Vanuit Comiso vliegt Ryanair van en naar Charleroi. De volgende vluchten op die route zijn morgen gepland.

Uitbarstingen van de Etna zijn niet ongewoon maar de huidige, die zaterdag is begonnen, is de meest intense in maanden. De langs de flank van de vulkaan stromende lava is zichtbaar vanuit Catania en Taormina, een populaire badplaats. In de omgeving van de vulkaan werden zondag ook drie lichte aardbevingen geregistreerd. Dit jaar is het al de 20e keer dat de vulkaan tot uitbarsting komt.