New Delhi herdenkt slachtoffer groepsverkrachting

In de Indiase hoofdstad New Delhi is de studente die vorig jaar bij een groepsverkrachting om het leven kwam, herdacht. Aan Jantar Mantar, de plaats waar vorig jaar duizenden hun woede uitten over de onderdrukking van de vrouw in India, staken de demonstranten kaarsen aan.
AP2013

De 23-jarige Indiase studente ging vorig jaar samen met haar partner naar een film kijken. Op de terugweg naar huis werd het koppel aangevallen op de bus. De jonge vrouw werd verschillende keren geslagen en verkracht. Nadien werd ze uit de rijdende bus gegooid. Ze stierf enkele weken later aan haar verwondingen.

De route die de studente op de avond van de verkrachting aflegde, stapten heel wat mensen tijdens de herdenking af als protest.

De verkrachting veroorzaakte heel wat ophef in India. Vrouwen en mannen kwamen nadien op straat om te protesteren tegen de vele verkrachtingen in het land.