Parlement Jemen wil niet langer droneaanvallen

Het parlement van Jemen heeft een wet goedgekeurd die een verbod op het gebruik van drones voorziet. Het gaat om een symbolische en niet-bindende wet aangezien de beslissingen die genomen worden in het parlement in Jemen enkel dienen als advies aan de regering.
AP2013

Drones zijn onbemande vliegtuigen die vanop afstand bestuurd worden. De Verenigde Staten voeren in Jemen vaak droneaanvallen uit op Al Qaeda-doelwitten. Als het van het parlement van Jemen afhangt, mogen er in hun land geen aanvallen meer gebeuren. Ze vinden dat onschuldige burgers beschermd moeten worden tegen zulke aanvallen. Voort is ook het behoud van het Jemenitisch luchtruim voor hen van belang.

Het gaat om een symbolische wet aangezien de beslissingen die genomen worden in het parlement in Jemen niet-bindend zijn en enkel dienen als advies aan de regering.

Afgelopen donderdag vielen in Jemen 15 doden bij een droneaanval.