Postbodes in Roeselare leggen spontaan werk neer

De werknemers bij Bpost in Roeselare hebben maandagochtend om 6 uur spontaan het werk neergelegd. Alle vakbonden doen mee aan de actie. In de regio Roeselare zal er geen post bedeeld worden.

Een vijftal weken geleden werd een reorganisatie doorgevoerd. Meteen werd duidelijk dat de druk op de werknemers fors zou toenemen. "Een paar weken later kregen we te horen dat er maatregelen zouden worden genomen voor de werknemers, maar dat blijken loze beloftes", zegt Marc Allosery van ACV Transcom. "De beloftes mogen niet op papier blijven, maar moeten uitgevoerd worden op het werkterrein."

De postbodes vragen onder meer een vermindering van de pakken en een verlaging van de werkdruk. Volgens de bonden komen sommige postbodes pas rond 16 uur terug van hun ronde. "Dat is slecht voor onze postbodes, maar uiteraard ook voor onze klanten die hun post te laat krijgen", aldus Allosery.

65 tot 70 postbodes op een totaal van 80 werknemers doen mee aan de actie. De vakbonden willen hun actie aanhouden tot de beloofde maatregelen uitgevoerd worden. De inwoners in de regio Roeselare zullen zeker maandag geen post ontvangen.

Meest gelezen