Renault bouwt samen met Dongfeng eerste fabriek in China

De Franse autofabrikant Renault stapt in een joint venture met de Chinese autogigant Dongfeng om een eerste fabriek te bouwen in China. Dat heeft Renault bekendgemaakt. De eerste wagens moeten er in 2016 van de band rollen.

De investering in de joint venture Dongfeng Renault Automotive Company (DRAC), waarvan beide partners elk de helft in handen hebben, bedraagt 7,76 miljard yuan of 923 miljoen euro. De autofabriek zal worden opgetrokken in Wuhan, de hoofdplaats van de provincie Hubei, en zal 2.000 directe banen opleveren. De fabriek zal in eerste instantie een productiecapaciteit hebben van 150.000 voertuigen per jaar, maar die kan snel verdubbeld worden.

"Het merk Renault is aanwezig op de Chinese markt met ingevoerde auto's als Koleos en Fluence", luidt het in een persbericht. "Renault verandert het geweer nu van schouder in China met plannen om lokaal te produceren. De Chinese markt van nieuwe auto's, de grootste ter wereld, betekent een belangrijke nieuwe groeikans voor Renault."

Volgens auto-experts hebben de Fransen een forse achterstand met de productie in China ten opzichte van de concurrenten. Concerns als Volkswagen, Toyota en General Motors stortten zich al meer dan tien jaar geleden op de Chinese markt.