289 films in de running voor Oscar voor beste film

289 langspeelfilms zijn in de running voor de Oscar voor beste film. Om in aanmerking te komen voor de prestigieuze onderscheiding, moet een film voor 31 december zeven opeenvolgende dagen vertoond worden in een commerciële bioscoop in Los Angeles.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft een lijst met mogelijke kandidaten voor de Oscar voor beste film gepubliceerd. 289 films, waaronder "Gravity", "After earth", "Fast & Furious 6", "Captain Philips", "Nebraska" en "American hustle", komen in aanmerking voor de belangrijkste Amerikaanse filmprijs.

De genomineerden voor de Oscars worden op 16 januari bekendgemaakt. De uitreiking van de filmprijzen vindt volgend jaar plaats op 2 maart.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft ook de longlist in de categorie beste nummer. Onder anderen Coldplay (Atlas voor The hunger games: Catching fire), U2 (Ordinary love voor Mandela) en Jay-Z ($100 bill voor The great Gatsby) zijn in de running voor die prijs.