"Goed begrepen dat loonkosten grootste probleem zijn"

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft vanmorgen in "De ochtend" op Radio1 meer uitleg gegeven bij het Vlaamse akkoord over de lastenverlaging. "Wij hebben goed begrepen dat de loonkosten het grootste probleem zijn", zei Peeters. Hij hoopt dat de werkgeversorganisaties van hun kant de Vlaamse inspanning zullen waarderen.

Peeters benadrukte de inspanningen die de Vlaamse regering heeft moeten leveren om enerzijds een begroting in evenwicht af te leveren en anderzijds toch 166 miljoen euro opzij te zetten. "Er is maximaal gezocht naar een globale lastenverlaging", aldus Peeters.

De Vlaamse regering raakte het gisteren eens om 125 van de 166 miljoen euro te gebruiken voor lastenverlagingen voor jongeren onder de 30 en ouderen boven de 55 jaar. Hoe de lastenverlaging precies moet verlopen, zal in overleg met de sociale partners worden bepaald.

Peeters drukte in "De ochtend" alvast de hoop uit dat die de inspanning zullen weten te waarderen. "Ik hoop dat de werkgeversorganisaties dit positief zullen duiden." De Vlaamse maatregelen zullen ongetwijfeld ter sprake komen op het overlegcomité dat deze morgen plaatsvindt.