Binnenkort reclamespots in tijdlijn van Facebook?

Facebook start later deze week met het publiceren van reclamespots. Dat heeft The Wall Street Journal uit goede bron vernomen. Volgens de zakenkrant zullen de video's automatisch afspelen tussen de berichten op de sociaalnetwerksite. Facebook heeft het nieuws intussen bevestigd, de filmpjes zullen in eerste instantie bij een testpubliek verschijnen.

Een van de eerste reclamespots die speciaal voor Facebook gemaakt zijn, is de trailer van de film "Divergent". Op dit moment bevat de sociaalnetwerksite al veel commerciële links, maar met de video's zou het bedrijf dus nog een stap verder gaan. 

De lancering van de integratie van de reclamespots zou eerder dit jaar door technische problemen al eens uitgesteld zijn, tot ongenoegen van adverteerders.

Volgens The Wall Street Journal zou Facebook 2 miljoen dollar (1,4 miljoen euro) per dag vragen aan een adverteerder om het volledige publiek tussen 18 en 54 jaar te kunnen bereiken.