Countryzanger Ray Price is overleden

De Amerikaanse countryzanger Ray Price is gisteren in Texas overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is 87 jaar geworden. Price was een van de meest populaire zangers in zijn genre. Hij was een van de laatste muzikanten die countryzanger Hank Williams (1923-1953) nog gekend heeft.
AP2013

De carrière van Price startte eind jaren 40 nadat hij gestudeerd had voor veearts. In de jaren 60 en 70 werd hij erg succesvol. Hij had zeven keer een nummer 1-hit. Een van zijn grootste hits was "For the good times" uit 1970.

Vanaf de jaren 70 trad hij op in smoking en met cowboylaarzen aan. Hij liet zich ook begeleiden door een orkest. "Sinds ik countrymuziek maak, heb ik tegen vooroordelen gevochten en dat zal ik blijven doen", zei hij in 1981. "Een hoop mensen willen countrymuziek beperkt toegankelijk houden voor een klein publiek. Maar het is kunst die aan de hele wereld toebehoort."

Country-collega Willy Nelson schreef voor Ray Price het nummer "Night life". Het lied staat bekend als de meest gecoverde countrysong ooit.