Nog 3 slachtoffers kettingbotsing in ziekenhuis

Twee weken na de zware kettingbotsing in Zonnebeke, die het leven kostte aan 2 mensen, liggen nog 3 gewonden in het ziekenhuis. Eén van hen is nog niet buiten levensgevaar. Dat heeft gouverneur Carl Decaluwé gezegd tijdens een informatieavond rond het zware ongeval, waar zo'n 100 mensen aanwezig waren.

De drie gewonden liggen in ziekenhuizen in Zonnebeke en Wervik. Eén van hen ligt nog steeds in een coma en is nog niet buiten levensgevaar. Bij de kettingbotsing raakten 68 mensen gewond. De meesten mochten snel het ziekenhuis verlaten.

Tijdens de infoavond kwamen veel vragen over de wrakken die nog niet werden vrijgegeven en over de aansprakelijkheid. "We geven de wagens één voor één vrij", zei Johan Lescrauwaet van het parket van Ieper. "We zijn nog mensen aan het verhoren en de expertise van de voertuigen loopt nog. Van zodra ze vrijgegeven zijn, moeten de mensen hun verzekeraar aanspreken, over het ongeval, maar bijvoorbeeld ook over het standgeld bij de garagist", was er nog te horen.

Het parket belooft zo snel mogelijk te werken, maar erkent dat veel slachtoffers pas na de eindejaarsfeesten hun wagen terugkrijgen. Pas dan kunnen de slachtoffers hun verzekeraar aanspreken en een beroep doen op de verzekeringen die van toepassing zijn, zoals hospitalisatieverzekering, familiale verzekering of beroepsverzekering. "Maar er zijn ook schuldigen", zei Lescrauwaet. "Niet enkel de mist heeft geleid tot de kettingbotsing. Ook enkele mensen moeten zich verantwoorden voor de politierechtbank."