Nog slechts 70 kilometer per uur op Parijse ring

Wie volgend jaar met de auto naar Parijs gaat of via Parijs naar het zuiden reist, kan maar beter zijn snelheidsmeter goed in de gaten houden. Vanaf 1 januari 2014 wordt de snelheid verlaagd tot 70 kilometer per uur.

Op dit ogenblik mag op grote delen van de ring ook maar 80 kilometer per uur gereden worden, maar vanaf 1 januari wordt dat overal 70 kilometer per uur.

De snelheidsverlaging was een van de maatregelen die burgemeester Bertrand Delanoë al lang wou doorvoeren.  Volgens Delanoë zal de snelheidsverlaging de geluidshinder verminderen, de luchtvervuiling doen dalen en zal het de verkeersveiligheid alleen maar ten goede komen.

Maar de beslissing roept ook heel wat weerstand op. De organisatie "40 millions d'automobilistes" heeft het over een "demagogische beslissing". "Aan de vooravond van de lokale verkiezingen, neemt men een symbolische maatregel die geen enkel effect heeft. Wat de geluidshinder betreft bijvoorbeeld, zal dat geen enkele decibel schelen." Volgens de criticasters zou er beter een geluidsmuur worden gebouwd en zou een aanpassing van het wegdek tot veel betere resultaten leiden.

Zeker 's nachts is het volgens Pierre Chasseray, woordvoerder van "40 millions d'automobilistes, "verbijsterend dat men automobilisten verplicht slecht 70 km/u te rijden op een viervaksbaan". "Het is dan ook duidelijk: de radars zullen flitsen als nooit tevoren."