Pascale Peraita verkozen tot voorzitter van Brusselse OCMW

Samusocial-directrice Pascale Peraita is verkozen tot nieuwe voorzitter van het OCMW van de stad Brussel. Dat gebeurde, meerderheid tegen oppositie, tijdens een buitengewone vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn. Peraita volgt Yvan Mayeur op, die nu burgemeester is van Brussel.

Peraita lag de afgelopen maanden verschillende keren onder vuur, onder meer omdat ze als directrice van Samusocial, de organisatie die onder meer instaat voor de winteropvang in Brussel, in een OCMW-woning woont en zowat 190.000 euro per jaar verdient.

Mayeur heeft haar echter altijd verdedigd, tot ongenoegen van de Brusselse oppositie. Peraita doet, als eerste plaatsvervanger op de PS-lijst en na het vertrek van Freddy Thielemans, ook haar intrede in de gemeenteraad van de stad.