Ricus Jansegers nieuwe programmadirecteur VMMa

Ricus Jansegers wordt vanaf januari de nieuwe programmadirecteur van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa). Hij volgt Jan Segers op. Als programmadirecteur krijgt Jansegers de leiding over VTM, 2BE, Vitaya, VTMKZOOM en JIM.
BELGA/DECONINCK

Ricus Jansegers is regisseur van opleiding, was actief bij verschillende televisiestations (in de jaren 2000 leidde hij VT4 en Vijftv) en was sinds 2008 Senior Vice-President International Programming and Scheduling voor de Europese mediagroep Pro7sat1.

Met de nieuwe programmadirecteur komt er ook een wijziging in de structuur van het programmatieteam van VTM, 2BE en Vitaya. Het team zal niet meer opgedeeld per zender werken (netmanagement) maar wel georganiseerd worden volgens fasen in het productieproces. Davy Parmentier krijgt de leiding over de afdeling Ontwikkeling. Kristine Willems neemt de verantwoordelijkheid voor de afdeling Productie voor haar rekening, luidt het persbericht.