Sneeuwpanter trekt eropuit in Waals dierenpark

In het dierenpark Monde Sauvage in Aywaille, bij Luik, is een sneeuwpanter ontsnapt uit zijn kooi. Het personeel kon de katachtige lokaliseren in het park, maar het werd nog niet gevangen. Ze hopen het dier nu zo snel mogelijk te kunnen verdoven.
archieffoto

Het dier kwam 2 weken geleden over uit een Oostenrijkse zoo. Rond 11 uur brak de jonge sneeuwpanter een ruit in zijn verblijf, waardoor het kon ontsnappen. Het ging op verkenning en rond de middag kon het personeel de katachtige lokaliseren in het safaripark.

Uit veiligheidsoverwegingen werd de leerlingen van een school in de buurt gevraagd om in de klas te blijven. Ook de brandweer, de politie en Natuur en Bos zijn ter plaatse. Het dier zou evenwel niet gevaarlijk zijn voor de mens.

Meest gelezen