Staking bij Roeselaarse postbodes blijft duren

De postbodes in Roeselare blijven ook vandaag staken. De werknemers van bpost hadden gisteren het werk neergelegd uit onvrede met de verhoogde werkdruk. De inwoners van de regio Roeselare krijgen dus ook vandaag geen post.

De vakbonden en de directie komen wel dichter bij een akkoord. De directie beloofde te zorgen voor tien extra werknemers, van wie vier in vaste loondienst zouden komen. Vanochtend waren er al een zevental extra werkkrachten gepland, maar de postbodes houden voet bij stuk en gaan pas aan het werk als er tien nieuwe versterkingen komen, zo klinkt het bij de bonden.

"De directie maakt zich sterk dat dat morgen het geval zal zijn", aldus Chris Coucke van de socialistische vakbond ACOD. "Als er morgen tien extra mensen staan, gaan we zeker terug aan de slag." De dagbladen werden wel verdeeld in de regio.

Gisterenochtend legden de postbodes het werk neer, na een herverdeling van de trajecten en de pakketten. Dat leidde tot een te hoge werkdruk. Ondanks beloftes van de directie, bleef de werkdruk een tiental weken na de reorganisatie onveranderd.