Stany Crets directeur van Musical van Vlaanderen

Geert Allaert stopt als artistiek directeur van Musical van Vlaanderen en wordt opgevolgd door Stany Crets. De musicalproducent zal vanaf januari ook voortbestaan onder de naam Theater Publiek. Stany Crets meldt in "Reyers laat" dat hij met Theater Publiek een groter publiek bereiken.

Geert Allaert kwam onder vuur te liggen voor vermeende belangenvermenging bij de financiering van "Assepoester: het tamelijk ware verhaal". Naast directeur van Musical van Vlaanderen was hij ook gedelegeerd bestuurder van Music Hall Group.

"In de balansen was er een duidelijk scheidslijn tussen de vzw en de vennootschap", zegt Musical van Vlaanderen-voorzitter Rik Duyck aan De Tijd. "Maar de positie van Geert was verwarrend voor de buitenwereld. Die onduidelijkheid wordt nu weggenomen. Hij verdwijnt definitief uit de structuur van de vzw en zal vanuit Music Hall Group enkel nog als promotor optreden voor de stukken die Theater Publiek maakt."

Stany Crets is bekend van zijn tv-werk, maar hij regisseerde ook al verschillende musicals, onder meer "Assepoester: het tamelijk ware verhaal". Theater Publiek zal zich niet enkel meer concentreren op musicals, maar wil ook repertoiretheater maken. Het eerste stuk zou een Vlaamse bewerking van "Richard III" van William Shakespeare moeten worden.

"Ik denk dat een heel groot segment van het theaterpubliek niet bediend wordt vandaag. Een groot deel van het publiek heeft zijn weg verloren, namelijk de mensen die niet op zoek zijn naar experiment, maar die gewoon kwalitatief breed theater willen zien", zei Crets in "Reyers laat".