Verdachte van roofmoord Heverlee aangehouden

De jongeman (19) die verdacht wordt van de roofmoord op een 86-jarige uit Heverlee, is aangehouden door de onderzoeksrechter. De moord is wellicht vorige week gepleegd, het slachtoffer is afgelopen weekend gevonden.

Het levenloze lichaam van de 86-jarige vrouw werd zaterdagochtend aangetroffen in haar appartement in de Leeuwerikenstraat in Heverlee. De lokale politie van Leuven werd rond 10.30 uur gebeld door een vriendin van het slachtoffer die de vrouw had gevonden.

Uit het eerste onderzoek bleek dat het lichaam sporen van geweld vertoonde en dat het appartement volledig overhoop gehaald was. Alle kasten en lades waren doorzocht. Het parket opende daarop een gerechtelijk onderzoek voor roofmoord. Gisteren is de verdachte opgepakt en heeft hij bekentenissen afgelegd.

De naar eigen zeggen dakloze jongeman verklaarde dat hij bij de vrouw binnengedrongen was om te gaan stelen. In de slaapkamer zou hij op het slachtoffer gebotst zijn, waarna hij haar met slagen om het leven bracht.

Vanmorgen is hij voor de onderzoeksrechter verschenen. Die heeft hem aangehouden. Vermoedelijk moet hij vrijdag voor de raadkamer in Leuven verschijnen.