Vijf kanshebbers Herman de Coninckprijs 2014

De dichters Paul Bogaert, Norbert De Beule, Max Temmerman, Tom Van de Voorde en Miriam Van hee maken kans op de Herman de Coninckprijs 2014. De onderscheiding wordt uitgereikt aan de beste dichtbundel van het jaar.

Paul Bogaert werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs voor zijn budel "Ons verlangen", een bundel die volgens de jury "de poëzie verder brengt". De conceptuele bundel "Tri ti tiii" van Norbert De Beule is "sterk".

Max Temmerman maakt kans met "Bijna een Amerika", bundel met soepele verzen over afscheid nemen. Tom Van de Voorde is genomineerd voor "Liefde en aarde-gedichten", "een authentieke en bewonderenswaardige zoektocht naar vorm".

Miriam Van hee kan de prijs winnen met "Ook daar valt het licht", voor haar "vloeiende en natuurlijke manier van schrijven over de wereld, de natuur, de medemensen en de doden". Van hee en Paul Bogaert hebben de prijs als eens gewonnen.

De Herman de Coninckprijs wordt op Gedichtendag, donderdag 30 januari 2014, uitgereikt in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.

Meest gelezen