"Geen Belgische soldaten naar Centraal-Afrikaanse republiek"

België stuurt geen Belgische soldaten naar de Centraal-Afrikaanse republiek zoals persagentschap AFP gisteren meldde. "Er is momenteel nog geen officiële vraag in die zin gesteld", zegt Kurt Verwilligen van het kabinet van Defensie.
AP2013

Het Franse persbureau AFP citeerde dinsdag een militaire bron die stelde dat België toch zou overwegen om 150 soldaten te sturen met het oog op een beschermingsopdracht voor de luchthavens in het land. Volgens de bron zou België na een informele vraag van Frankrijk de haalbaarheid bestuderen.

"Dat bericht is uit de lucht gegrepen", zegt Verwilligen. "Er is momenteel nog geen enkele vraag in die zin gesteld. Het enige engagement dat ons land opneemt is de deelname van een Airbus A330 en enkele Hercules C-130-vluchten. Dat werd vorige week al beslist door de ministerraad. Op dit moment is er niets meer aan de orde."