Kris Peeters wil dat NMBS meer investeert in Limburg

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft een brief gestuurd naar premier Elio Di Rupo (PS) waarin hij vraagt dat de NMBS meer investeert in Limburg. Dat schrijft Het Belang Van Limburg. Peeters wil snellere verbindingen van en naar de provincie.

Peeters herinnert de premier eraan dat de federale regering zich na de aankondiging van de sluiting van Ford Genk heeft geëngageerd om economische initiatieven in Limburg te ondersteunen. De NMBS kan daarin een rol spelen.

Concreet vraagt Peeters dat het vervoersplan wordt bijgestuurd, zodat er onder meer snellere verbindingen komen tussen Hasselt en Antwerpen. Maar hij wil ook meer investeringen voor de IJzeren Rijn en in de Limburgse werkplaatsen.

Er moet voor de minister-president ook overleg komen tussen de Vlaamse en de federale regering alvorens die laatste op 20 december de NMBS-plannen definitief goedkeurt.