KU Leuven neemt ontslagen GGO-activiste weer aan

Barbara Van Dyck heeft van de KU Leuven haar job als onderzoekster teruggekregen. Dat heeft rector Rik Torfs bevestigd aan De Morgen. In juni 2011 werd ze nog op staande voet ontslagen door de toenmalige rector, Mark Waer, omdat ze deelnam aan een actie in Wetteren waarbij genetisch gemanipuleerde aardappelen werden vernield.

Rik Torfs, opvolger van Waer, maakt het ontslag ongedaan. Van Dyck kan vanaf 1 januari weer aan de slag op het departement Architectuur, Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw. Wel moet ze ieder geweld afzweren en afzien van een rechtszaak.

Torfs zegt de actie niet goed te keuren. "Maar tegelijk staan we voor de vrijheid van meningsuiting. We mogen werknemers niet zomaar uitsluiten vanwege hun overtuiging", zegt hij.

"Zelf ben ik altijd een groot voorstander geweest van de vrijheid van denken. Door Van Dyck opnieuw aan te nemen, voeg ik de daad bij het woord."

Meest gelezen