Mathias Vergels strandt in halve finale "Stars for life"

Acteur Mathias Vergels heeft de halve finale in de finaleweek van "Stars for life" niet overleefd. Hij kon de jury bekoren met zijn covers van "I will wait" van Mumford & Sons en "No one knows" van Queens Of The Stone Age, maar Nasrien Cnops was net iets overtuigender met haar schommelact. Bert Verbeke plaatste zich rechtstreeks voor de finale dankzij sms'end Vlaanderen.

De finaleweek van "Stars for life" nadert zijn ontknoping. In de voorlaatste aflevering namen Bert Verbeke, Nasrien Cnops en Mathias Vergels het tegen elkaar op. Ze zongen elk twee nummers.

Bert Verbeke was de grote favoriet van de jury van "Stars for life". Els Pynoo en Kris Wauters kregen in de halve finale de steun van Jef Neve. "Jij bent een kandidaat winnaar en heel geloofwaardig. We worden stil van jou", klonk het na zijn gesmaakte versie van "Voir un ami pleurer" van Jacques Brel.

Nasrien Cnops (foto) had het hoogste glamourgehalte op het podium van "Stars for life". Gekleed in een topje en hotpants zong ze "Wrecking ball" van Miley Cyrus op een wit gevederde schommel. "Het is straf dat je kan zingen op die schommel", was een van de pluimen van de jury.

Ook Mathias Vergels overtuigde in de halve finale. "Het is altijd heel moeilijk om te kiezen. Iedereen in de halve finale was fantastisch en jullie zijn enorm gegroeid tegenover de repetities. Nasrien Cnops mag mee met Bert Verbeke naar de finale", zei Jef Neve.

"Ik had nooit gedacht dat ik in de halve finale terecht zou komen. Ik gun het Nasrien en Bert. Ik zeker kijken naar de finale", nam de "Thuis"-acteur zijn exit sportief op.

Bert Verbeke en Nasrien Cnops strijden morgen voor de overwinning van "Stars for life". De winnaar van de finale wordt de stem en het gezicht van de Song for life, het themanummer van deze editie van Music For Life. Dat nummer is gecomponeerd door Regi Penxten en Koen Buyse.