Ontsnapte sneeuwpanter doodgeschoten door bewaker

De sneeuwpanter die gisteren uit zijn kooi ontsnapt was in het dierenpark Monde Sauvage in Aywaille, is dood. Een bewaker merkte het dier afgelopen nacht op en had naar eigen zeggen geen andere keuze dan het dood te schieten.
archieffoto

Het dier kwam twee weken geleden over uit een Oostenrijkse zoo. Rond 11 uur brak de jonge sneeuwpanter een ruit in zijn verblijf. Het dier ging op de loop, maar bleef in het park rondhangen. Het personeel kon de katachtige lokaliseren in het park, maar de panter werd nog niet gevangen. Ze hoopten het dier wel snel te kunnen verdoven.

Afgelopen nacht merkte een bewaker de panter plots op en schoot het dier dood. Hij had naar eigen zeggen geen andere keuze. Dierenrechtenorganisatie GAIA vraagt een onderzoek naar de dood van de panter.