Opbrengst Haiyan 21-21 loopt op tot ruim 7,8 miljoen euro

De totale opbrengst van de oproep Haiyan 21-21, ten voordele van de slachtoffers van orkaan Haiyan op de Filipijnen, is de voorbije dagen opgelopen tot 7.850.000 euro. De aangroei is vooral te danken aan de bijdragen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Federatie Wallonië-Brussel.

Het Consortium voor Noodhulpsituaties maakte vandaag bekend dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 350.000 euro geschonken heeft. In het geval van de Federatie Wallonië-Brussel gaat het om 340.000 euro.

De doortocht van orkaan Haiyan op de Filipijnen eiste 8.000 levens, doden en vermisten inbegrepen. De totale schade wordt geschat op meer dan 9 miljard euro.

"Zes weken later zijn lang niet alle problemen opgelost, al lijkt het ergste voor de meeste slachtoffers wel achter de rug", zegt Eric Todts van het Consortium. "Terwijl de levensreddende hulpverlening nog maanden kan doorgaan, worden intussen ook de wederopbouwplannen duidelijker. Precies vandaag maakte de Filipijnse regering een omvattend wederopbouwplan bekend, dat zich over een periode van vier jaren zal uitrollen. De totale kostprijs bedraagt bijna 6 miljard euro."

De oproep Haiyan 21-21 blijft open tot eind 2014 en giften blijven welkom op rekeningnummer BE17-000-00021-21 en via www.1212.be.