Postbodes in Roeselare opnieuw aan de slag

De mensen uit de regio Roeselare zullen opnieuw post vinden in hun brievenbus. De werknemers van Bpost in de West-Vlaamse regio zijn weer de slag gegaan, zo laten de vakbonden weten. De bonden en de directie kwamen tot een akkoord om de werkdruk te verminderen.

Sinds maandag kregen de inwoners van de regio Roeselare, op de dagbladen na, geen post meer in de brievenbus. De postbodes hadden spontaan het werk neergelegd uit onvrede met de verhoogde werkdruk. Ze eisten nieuwe maatregelen en extra werkkrachten.

"We hadden beloofd weer aan de slag te gaan mits de inzet van tien nieuwe mensen. Dinsdag kregen we er maar zeven, dus staakten we voort, maar woensdagochtend stonden twaalf nieuwe werkkrachten klaar", aldus Chris Coucke van ACOD.

Die nieuwe mensen worden nu vooral ingezet om de reclamepaketten voor te bereiden. "En ze blijven zolang de problemen aanhouden", aldus de vakbondsman. Vier mensen worden ook vast aangeworven. Daarnaast komen er nog heel wat maatregelen, zoals de ontlasting van de postbodes in negentien transitpunten in de regio. Zij zullen bijvoorbeeld niet meer belast worden met aangetekende zendingen. De directie beloofde ook de nationale afspraken rond het verminderen van de werkdruk te integreren.

Woensdag krijgen de inwoners van de West-Vlaamse regio opnieuw post, maar het wegwerken van de achterstand na de staking zal nog de hele week duren.