Raad van de Journalistiek maakt uitspraken bekend in media

De Raad van de Journalistiek zal in de toekomst meer ruchtbaarheid geven aan zijn uitspraken. De Raad vraagt de betrokken media systematisch aandacht te besteden aan een uitspraak die op hen betrekking heeft. Dat meldt Flip Voets, ombudsman en secretaris-generaal van de Raad voor de Journalistiek.

De Raad neemt de maatregel naar eigen zeggen omdat er bij hen werd aangedrongen om meer verspreiding te geven aan de uitspraken die de Raad van de Journalistiek doet.

Concreet zal elk medium waarover een uitspraak wordt gedaan, zowel in het voor- als het nadeel van dat medium, een tekst krijgen van de Raad van de Journalistiek met de vraag die op een loyale wijze te publiceren. De ombudsman van de Raad van de Journalistiek zal die tekst opstellen en er de essentie van de uitspraak op een journalistieke manier in samenvatten.

Voets benadrukt dat de regeling tot stand is gekomen "na lang overleg en met de steun van de hele sector".