Salvatore Adamo en Jimmy Frey in De Eregalerij

Radio 2 en Sabam nemen dit jaar Salvatore Adamo en Jimmy Frey op in De Eregalerij voor een leven vol muziek. De zangers worden op donderdag 6 februari geëerd tijdens een liveshow in het Kursaal in Oostende.
©Chris Stessens

De jury stond naar eigen zeggen "al een poos te trappelen" om Adamo, de best verkopende Belgische artiest ooit, de award voor een "leven vol muziek" te geven. Het was echter niet makkelijk om deze drukbezette zanger van Siciliaanse afkomst te strikken.

Ook de "dandy van de Vlaamse hitparade" Jimmy Frey wordt gelauwerd. "Buiten enkele pauzes wegens gezondheidsproblemen, staat hij sinds de jaren 60 al meer dan 50 jaar onafgebroken op het podium."

Op zondag 9 februari is "De Eregalerij 2014" van 13 tot 15.30 uur te horen op Radio 2. Op maandag 10 februari zendt Eén een verslag uit van de show.