Vraag naar dienstencheques 50 procent hoger in december

Sodexo, uitgever van dienstencheques, stelt vast dat de bestellingen met 50 procent de hoogte ingegaan zijn sinds het begin van de maand. Dat is een gevolg van de prijsstijging vanaf 1 januari, zo schrijft Le Soir woensdag.

Vanaf volgend jaar stijgt de prijs van een dienstencheque van 8,5 naar 9 euro voor de 400 eerste bestelde cheques. Dat leidt tot een verhoogde vraag. "Tegenover een normale maand december bedraagt de toename ongeveer 50 procent", aldus het bedrijf. Exacte cijfers zijn er niet, maar Sodexo schat dat extra miljoenen bijkomende cheques werden besteld.

Sodexo herinnert eraan dat die cheques geen acht maanden geldig zullen zijn zoals dat normaal het geval is. De dienstencheques die worden besteld tussen 1 september en 31 december zijn maar geldig tot 30 april 2014. Eenmaal die datum is verstreken, zullen ze niet meer bruikbaar zijn en kunnen ze ook niet terugbetaald of ingewisseld worden.