Washington stuurt holebi-atleten naar Sotsji

De Verenigde Staten sturen twee openlijk homoseksuele atleten mee met hun delegatie naar de Winterspelen van Sotsji, in Rusland. Het gaat om voormalig tennisster Billie Jean King en ijshockeyspeelster Caitlin Cahow. Washington wil zo de Russische anti-homowetten aanklagen.
Invision2013
Billie Jean King

Voormalig tennisspeelster Billie Jean King is een van de eerste prominente sporters die zich outte als lesbienne. Ze zet zich al jaren in voor de gelijkberechtiging van homo's en lesbiennes en zal deel uitmaken van de VS-delegatie op de openingsceremonie, op 7 februari.

Caitlin Cahow nam als ijshockeyspeelster twee keer deel aan de winterspelen en zal de VS vertegenwoordigen op de slotceremonie in Sotsji.

De Amerikaanse delegatie zal worden geleid door Janet Napolitano, voormalig minister voor Binnenlandse Veiligheid. Washington stuurt geen ministers in functie naar de Winterspelen in Rusland. Bij de vorige Winterspelen, in de Canadese stad Vancouver, was vicepresident Joe Biden nog aanwezig.