"Eén op de zeven werknemers drinkt te veel"

Eén op de zeven Belgische werknemers drinkt te veel. Dat blijkt althans uit een onderzoek dat HR-dienstverlener Securex heeft uitgevoerd bij meer dan 1.000 personeelsleden.

Uit de studie moet blijken dat ruim 15 procent van de Belgische werknemers te veel alcohol drinkt, waardoor de kans op leverziekte, hartziekten, kanker, depressie en ongevallen verhoogt. Waar in 2010 nog een daling van 5 procent ten opzichte van het jaar voordien werd genoteerd, zijn we drie jaar later terug bij af, waarschuwt Securex.

De daling in 2010 was vermoedelijk te danken aan het rookverbod in openbare ruimtes sinds 2009, want roken en drinken gaan vaak samen. Maar de diepere oorzaken van alcoholmisbruik op het werk liggen niet op het werk zelf, stelt Bart Garmyn, Regional Manager Health and Safety bij Securex in enkele kranten. "Onze maatschappij gaat heel tolerant om met alcoholconsumptie, en de werkplek is daar een weerspiegeling van."