"Kan iemand meteen inspringen als Thijs morgen vertrekt?"

De socialistische vakbond ACOD hoopt dat de federale regering en de raad van bestuur van Bpost het snel eens worden over de verloning van topman Johnny Thijs. Thijs zou voortaan -net als de topman van Belgacom- maximaal 650.000 euro mogen verdienen, maar het is niet zeker of Thijs het tegen die voorwaarden nog wil doen.
Johnny Thijs

De topman van Bpost, Johnny Thijs, verdient nu zo'n 1,1 miljoen euro, maar zal voortaan nog maximaal 650.000 euro per jaar mogen verdienen, net als de nieuwe topman van Belgacom. Maar volgens de raad van bestuur van Bpost miskent de regering zo het werk van Thijs. Bovendien is het niet zeker dat hij het tegen die voorwaarden wil doen.

Jozef De Doncker van de socialistische vakbond vindt dat Bpost zo'n discussie kan missen als kiespijn. "Uiteraard hoop ik als vakbondsman dat er heel vlug een vergelijk komt", zegt hij. "Ik denk niet dat het personeel van Bpost of het bedrijf zelf gediend is met zulke problemen. Ik stel me de vraag of er iemand is die voldoende kennis heeft om onmiddellijk in te springen als Thijs zou vertrekken. Is er iemand die onmiddellijk kan inspringen in deze wereld waarin dagelijks de volumes van de post in vraag worden gesteld?"