Bijkomend onderzoek naar dood Jonathan Jacob

Er komt een bijkomend gerechtelijk onderzoek naar de dood van Jonathan Jacob. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling beslist. Jonathan Jacob stierf bijna 4 jaar geleden in een politiecel in Mortsel na een tussenkomst van het bijzondere bijstandsteam van de politie.

De kamer van inbeschuldigingstelling gaat in op de eis tot tien extra onderzoeksdaden. Zo moeten de leden van het bijzondere bijstandsteam extra worden verhoord en ook hun identiteit moet worden bekendgemaakt.

Jonathan Jacob kwam bijna 4 jaar geleden om het leven in een politiecel in Mortsel nadat een groep politieagenten had geprobeerd hem te overmeesteren.

Eerder oordeelde het parket-generaal dat er geen schriftvervalsing was gepleegd in het dossier. De ouders van Jacob hadden het vermoeden geuit dat er documenten uit het dossier verdwenen of aangepast waren.

Meest gelezen