Hoe leer ik mijn kind groenten en fruit eten?

Hoe leer ik mijn kind groenten eten? Moet ik mijn kind verplichten te sporten, ook al vindt hij geen enkele sport leuk? Hoe ga ik als ouder verstandig om met tv- en computertijd? Ouders kunnen vanaf donderdag met deze en andere opvoedingsvragen terecht op www.gezondopvoeden.be. De website is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) in samenwerking met de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) en de Universiteit Gent (UGent), met steun van de Vlaamse overheid.
David Betts Photography

"Het is meteen de eerste website in Vlaanderen waar opvoedingsvragen over verschillende gezondheidsthema's samen aan bod komen", klinkt het. "Een primeur", vindt ook Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V).

"Vragen rond gezondheid, moeilijk eetgedrag, vrije tijd, roken, alcohol en cannabis komen allemaal voor in lijstjes van de meest gestelde opvoedingsvragen aan bijvoorbeeld Opvoedingswinkels en de Opvoedingstelefoon. Op www.gezondopvoeden.be vinden ouders van kinderen en jongeren info en tips terug over hoe ze hun kinderen gezonde leefgewoontes kunnen aanleren", zo vat VIGeZ de bedoeling van de website samen.

"Met behulp van artikels, filmpjes, interactieve tests en doe-opdrachten geeft de website ouders de kans over concrete situaties na te denken of zelf hun opvoedingsvaardigheden aan te scherpen."