Piepjong sneeuwluipaard dolt voor het eerst in de sneeuw

Hoe kan je een sneeuwluipaard een groter cadeau geven dan hem te laten ronddollen in de sneeuw? Voor Everest, zes maanden oud, kon de pret vorige week dan ook niet op toen hij "zijn eerste publieke optreden in de sneeuw" mocht maken in de Brookfield Zoo, Chicago (VS). Het jonge luipaard dolde er in de verse sneeuw op los met zijn moeder Sarani en dat leverde een aantal prachtige foto’s op.
AP2013

Everest, intussen bijna zeven kg zwaar, is het resultaat van een voortplantingsprogramma van de zoo met de bedoeling deze bedreigde diersoort alsnog de nodige kansen te geven. Het sneeuwluipaard staat sinds 1972 op de “Rode lijst” van de IUCN, de internationale unie voor natuurbescherming, als bedreigde diersoort. Everest werd geboren op 13 juni.

Het internet wist de foto’s wel te waarderen met reacties als "The karate kid", "En dan moet zijn puberteit nog komen" en "Tsaka!"

AP2013
AP2013

lees ook