Tecteo is bereid om Electrawinds te helpen

De Waalse intercommunale Tecteo is bereid om 50 miljoen euro te pompen in het noodlijdende groenestroombedrijf Electrawinds. Dat schrijven De Standaard en De Tijd.

Voor de rechtbank van Oostende is gepraat over de bescherming van Electrawinds tegen de schuldeisers. Maar toen bleek dat Tecteo geïnteresseerd is om te investeren in Electrawinds. De Waalse intercommunale is bereid om 50 miljoen te investeren.

Dat komt als een verrassing. Tot nu toe was enkel een consortium rond Gimv en Fortino bereid om in Electrawinds te investeren. Maar dat stootte op verzet bij de aandeelhouders.

Electrawinds zelf wil voorlopig niet reageren op de nieuwe wending. Het is ook nog niet duidelijk of Tecteo bereid is om het hele bedrijf te steunen, of enkel enkele onderdelen te kopen.

Ophef rond Tecteo

Tecteo is een Waalse intercommunale. Onlangs nam de groep de krantengroep L'Avenir over. Daarrond ontstond heel wat commotie. Verschillende Franstalige partijen vonden het niet de taak van een intercommunale om te investeren in een mediagroep.