Tientallen gewonden na instorting in Apollo Theatre in Londen

In het beroemde Apollo Theatre in het centrum van Londen is een deel van het plafond van de zaal naar beneden gekomen tijdens een voorstelling. Meer dan 80 toeschouwers raakten gewond. Zeven onder hen zouden er erg aan toe zijn.

Even over 21 uur vanavond onze tijd kreeg de politie van Londen een noodoproep met de melding dat een deel van het plafond van het Apollo Theatre was ingestort. Blijkbaar zijn stukken decoratief pleisterwerk losgekomen. In hun val hebben die verschillende verlichtingselementen met zich meegesleurd.

Op dat moment was een voorstelling van de show "The curious incident of the dog in the nighttime" aan de gang. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse. Meer dan 80 toeschouwers raakten gewond. Zeven onder hen zouden er erg aan toe zijn. De meeste slachtoffers worden in het nabijgelegen Gielgud Theatre verzorgd. Anderen zijn naar het ziekenhuis overgebracht in een stadsbus die de politie heeft opgevorderd. Vooralsnog zijn geen dodelijke slachtoffers gemeld.

Volgens ooggetuigen was vlak voor de instorting een luid gekraak te horen. Naar verluidt brak onder de aanwezigen paniek uit omdat de zichtbaarheid door het stof beperkt was. Bovendien was het donker in de zaal. Iedereen heeft het theater intussen verlaten. Volgens de hulpdiensten zijn ook alle mensen die onder het puin vastzaten bevrijd.

Het Apollo Theatre werd in 1901 gebouwd. Het bevindt zich in de Shaftesbury Avenue in het centrum van Londen en biedt plaats aan 775 mensen. Eerder vanavond trok een zwaar onweer met veel regen over de stad. Het is niet duidelijk of dit aan de basis van het incident ligt.

AP2013
AP2013
AP2013
AP2013