"Afkeer bij kiezers over schaamteloze bocht Thiéry"

FDF-voorzitter Olivier Maingain reageert gepikeerd op de overstap van Damien Thiéry naar de MR. Volgens hem kan die "slechts de afkeer opwekken bij zijn kiezers, die verbouwereerd zullen achterblijven na die schaamteloze bocht".

Voor Maingain is het duidelijk dat Thiéry al zijn overtuigingen overboord gooit. Ter illustratie verwijst hij daarbij naar uitspraken van Thiéry vorig jaar.

"Het FDF, of je het nu als extremistisch beschouwt of niet, (...) is de enige Franstalige partij die op haar standpunt gebleven is", citeert hij Thiéry. "Er was afgesproken met alle Franstalige partijen dat er geen splitsing zou komen van BHV zonder uitbreiding van Brussel, of minstens niet zonder voldoende tegemoetkomingen voor de Franstaligen in de rand."

Volgens de FDF-voorzitter was Thiéry ook streng voor de MR, "die haar fundamentele engagementen voor de uitbreiding van Brussel heeft geloochend". "De institutionele akkoorden hebben de 150.000 Franstaligen in de rand simpelweg gelost", besluit hij. "Vandaag gooit Thiéry zijn overtuigingen overboord."