"Alles zegt weinig, maar niets niet genoeg"

Het doek is gevallen voor het Radio 1-programma "Joos". "Dankjewel dat wij zo veel mochten betekenen voor jullie. Het was een waar voorrecht de afgelopen 6,5 jaar", zei presentatrice Ruth Joos. De laatste noot was voor Raymond van het Groenewoud.

"Joos" krijgt in 2014 geen vervolg op Radio 1, dat de middagprogrammatie omgooit. Presentatrice Ruth Joos, die in dat blok eerst "Mezzo" presenteerde en de laatste jaren "Joos", verhuist naar Canvas. Ze gaat werken op de cultuurredactie van de televisiezender en zal vanaf juni ook te horen zijn in de Sporza-programma's rond het WK Voetbal op Radio1.

De presentatrice begon haar afscheidswoord met een citaat van schrijver Hugues C. Pernath: "Alles zegt weinig, maar niets niet genoeg." "Ik wil graag nog even dankje zeggen aan iedereen die de afgelopen maanden zijn nek heeft uitgestoken voor dit programma en dat zijn er heel erg veel", zei Joos, waarna ze de luisteraars, de technici en haar collega's in de bloemetjes zette. "Dankjewel dat wij zo veel mochten betekenen voor jullie. Het was een waar voorrecht de afgelopen 6,5 jaar."

De laatste "Joos" werd muzikaal afgesloten door Raymond van het Groenewoud, die live op de piano zijn nummer "Aan de meet" bracht.

Beluister het einde van "Joos" hier: