Adele ontvangt koninklijke onderscheiding

De Britse zangeres Adele heeft gisteravond op Buckingham Palace de MBE-medaille ontvangen uit handen van prins Charles. Ze wordt bekroond voor haar "verdiensten voor de muziek". MBE staat voor "Most Excellent Order of the British Empire".

De MBE-titel bekroont Britten die zich verdienstelijk hebben gemaakt op allerlei vlakken. In de ceremonie van gisteren werden naast Adele ook onder anderen auteur Joan Harris ("Chocolat"), rockzangeres P.J. Harvey en enkele paralympiërs onderscheiden met een medaille.

Adele had voor de gelegenheid een klein kroontje op haar nagels laten zetten (zie onder). In een mededeling achteraf toonde ze zich erg trots. "Het was een eer en een moment van fierheid om samen met deze geweldige en inspirerende mensen onderscheiden te worden."

De vorige twee albums van Adele, "19" en "21", leverden de zangeres wereldwijd gigantisch succes op. Onder meer "Someone like you", "Rolling in the deep" en "Set fire to the rain" werden grote hits.