Exuberant rijke tieners zonder schaamte

"Rich kids of Instagram" is één van de populairste Tumblr-sites -Tumblr is een socialenetwerksite waar themagewijs foto’s, citaten, filmpjes en noem maar op kunnen ondergebracht worden- met meer dan 800.000 bezoekers per maand. Maar wie wil zich dan ook niet vergapen aan de "extravagant luxueuze levensstijl van tieners", die dus met hun gat in de boter gevallen zijn? En niet alleen volgt in 2014 een eigen realityshow, de poeprijke tieners worden nu ook vereeuwigd in een boek.

"Een appetijtelijke en hilarische roman over de overlappende levens van de meest extravagante, zonder schaamte genietende, überrijke tieners in deze wereld. Je kan ze niet vergelijken met de doordeweekse snotapen", aldus de Amerikaanse auteur Maya Sloan op de boekensite Barnes&Noble.

"Nee, ze rijden rond in Ferrari’s, verplaatsen zich naar feestjes in een privévliegtuig en plaatsen zichzelf bejubelende foto’s op het internet, even snel als ze geld uitgeven. Bovendien vinden seks, drugs en machtsspelletjes er dubbel zo vaak plaats als bij andere tieners."

Het boek, dat in de winkelrekken ligt in juli van volgend jaar, baseert zich op de vele foto’s die op het internet van deze jongeren verschijnen. Net als de tv-serie "#RichKids of Beverly Hills", die vanaf volgende maand wordt uitgezonden op tv-zender E!, onder de noemer "Ze hebben veel meer geld dan u en dit is wat ze ermee doen".

Wat ze ermee doen, kunt u op bijgevoegde foto’s en op tumblr zien.

lees ook

    Meest gelezen