Frédéric Petit wordt burgemeester Wezembeek-Oppem

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) heeft de Franstalige liberaal Frédéric Petit benoemd tot burgemeester van de faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem. Daarmee komt en einde aan een tijdperk.

Frédéric Petit was tot nu toe eerste schepen van de Vlaamse faciliteitengemeente in de rand rond Brussel. Met zijn benoeming tot burgemeester komt er een einde aan meer dan zes jaar touwtrekken tussen de gemeente en de Vlaamse overheid.

Sinds 2007 had Wezembeek-Oppem geen benoemde burgemeester meer. De opeenvolgende Vlaamse regeringen weigerden steeds opnieuw om François Van Hoobrouck d'Aspre van de Franstalige eenheidslijst LB-Union te benoemen omdat die bleef oproepingsbrieven tot de verkiezingen in het Frans  versturen. Van Hoobrouck zwaaide de plak over de gemeente sinds 1995.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) heeft nu geen probleem met Frédéric Petit. Die behoort tot dezelfde lijst LB-Union als Van Hoobrouck.

Petit is lid van de Franstalig liberale partij MR die deel uitmaakt van de LB-Union. Hij is sinds 2007 schepen in Wezembeek-Oppem en heeft een carrière in het bedrijfsleven achter zich.