Koningin Fabiola niet langer beschermvrouw Elisabethwedstrijd

Koningin Fabiola doet afstand van de "Hoge Bescherming" die ze al bijna 50 jaar verleent aan de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth. Dat meldt het Koninklijk Paleis in een persmededeling. Koningin Mathilde neemt de status van beschermvrouw over vanaf de volgende editie.

Het is een traditie dat de koninklijke familie de prestigieuze wedstrijd voor klassieke muziek onder haar Hoge Bescherming plaatst. Fabiola nam de taak over van koning Elisabeth, toen die overleed in 1965. Ze volgde het evenement elk jaar van dichtbij op.

In 2014 vindt de KEW plaats van 14 tot 31 mei, met dus de eerste keer koningin Mathilde als beschermvrouw. Voor de functie wordt ook de term erevoorzitter gebruikt. De directie van de KEW laat via de website van de muziekwedstrijd weten "vereerd en dankbaar te zijn voor de nieuwe bescherming van de koningin".