Man levensgevaarlijk gewond na aanrijding op de E314

Een 47-jarige man uit Begijnendijk is vanavond levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij op de E314 in de richting van Leuven op de oprit naar Gasthuisberg door een andere bestuurder werd aangereden. De man was in een bocht op de pechstrook van de oprit uitgestapt en werd door een achterligger opgeschept.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17.30 uur. De man uit Begijnendijk parkeerde zijn wagen op de pechstrook van de oprit van Gasthuisberg omdat hij zijn jas wilde uittrekken. Hij stapte uit en bleef links van zijn wagen staan.

Op dat moment nam een andere bestuurder dezelfde bocht breed en schepte zo het slachtoffer op. De man kwam op de voorruit terecht en werd enkele meters meegesleurd. Het slachtoffer werd naar het universitair ziekenhuis overgebracht en werd meteen geopereerd. Hij verkeert in levensgevaar.

Het parket kwam ter plaatse met een verkeersdeskundige en een wetsdokter. Er werd een reconstructie van het ongeval gehouden. Zowel de wagen van het slachtoffer als van de andere chauffeur werden getakeld.