Matthias Storme stapt uit Gentse gemeenteraad

Omdat zijn professionele carrière moeilijk combineerbaar blijkt met een mandaat als gemeenteraadslid voor N-VA, neemt professor Matthias Storme vanaf 1 januari 2014 ontslag uit de Gentse gemeenteraad. Storme blijft wel lokaal en nationaal lid van het partijbestuur, zo werd vernomen bij de Gentse fractie.

Matthias Storme studeerde rechten en filosofie en doceert aan de universiteiten van Leuven en Antwerpen. Daarnaast is hij advocaat aan de balie van Brussel. Bij de gemeenteraadsverkiezingen was hij derde lijstduwer.

Die gemeenteraadsfractie zegt Storme te danken "voor het vele goede werk". "We zullen Matthias missen", reageert fractieleider Siegfried Bracke. "We betreuren dat hij ons verlaat, maar hebben uiteraard respect voor de dwangmatigheden uit de professionele sfeer." Matthias Storme blijf wel politiek actief voor de N-VA, onder meer als lid van het lokaal en nationaal partijbestuur.

Bij de verkiezingen van oktober 2012 haalde de N-VA in Gent 17,1 procent van de stemmen, met negen zetels meteen de grootste oppositiepartij. Matthias Storme behaalde toen 933 voorkeursstemmen, het zevende beste resultaat voor de N-VA in Gent.

Een opvolger voor Storme is nog niet bekend. Eind januari zal het nieuwe N-VA raadslid de eed afleggen.