Michel Bovy wordt algemeen directeur van HR Rail

De raad van bestuur van HR Rail heeft de 61-jarige Michel Bovy benoemd tot algemeen directeur. Dat meldt de christelijke vakbond, waar Bovy vroeger actief was. Het nieuws wordt bevestigd bij de NMBS-Holding. HR Rail staat vanaf 1 januari in voor het personeelsbeheer van de circa 37.000 spoorwegmedewerkers.

HR Rail is een nieuwe entiteit die ontstaat uit de reorganisatie van de Belgische spoorwegen. De huidige drie entiteiten (NMBS-Holding, NMBS en Infrabel) maken vanaf Nieuwjaar plaats voor twee (NMBS en Infrabel). HR Rail is een gezamenlijke dochtermaatschappij.

Michel Bovy ging in 1970 bij de NMBS aan de slag. Hij was ook actief bij de christelijke vakbond ACV-Transcom, waar hij opklom tot algemeen voorzitter. In 2007 keerde hij terug naar de NMBS, waar hij toetrad tot het directiecomité. Hij was bevoegd voor aankoop en logistiek. Een jaar later ging Bovy aan de slag op het kabinet van verschillende ministers van Overheidsbedrijven, maar in 2011 keerde hij opnieuw terug naar de spoorwegen.

Sinds september 2011 is hij bij de NMBS-Holding directeur-generaal Strategie en Coördinatie. In die functie is hij bevoegd voor onder meer de veiligheidsdienst Securail en de informaticadiensten.

De Franstalige christelijke vakbond verwelkomt de benoeming van zijn voormalige voorzitter. Voor de benoeming "werden de erkende vakbonden voor één keer gehoord, in tegenstelling tot bij vorige benoemingen de voorbije maanden", klinkt het in een persbericht. "We hopen dat het trio Lallemand (CEO van Infrabel), Cornu (CEO van NMBS) en Bovy beter zal functioneren dat wat we in het verleden hebben meegemaakt bij de NMBS-Groep."
Eerder al was Jean-Claude Fontinoy aangeduid als voorzitter van de raad van bestuur van HR Rail.