Nieuwjaar - Stad Brussel plaatst aftelklok op De Brouckère

In de aanloop naar Nieuwjaar plaatst de stad Brussel een aftelklok op het De Brouckèreplein. Dat laat het stadsbestuur vrijdag weten. De aftelling start op donderdag 26 december om 18 uur.

"De Brouckère is een van de meest typische pleinen van Brussel en het wordt tijd dat de inwoners zich die kleurrijke locatie weer eigen maken! Door de eeuwen heen is De Brouckère altijd een ontmoetingspunt geweest voor de Brusselaars, en vanaf volgend jaar zal het plein nog gezelliger worden ter gelegenheid van de festiviteiten voor 2015", zegt burgemeester Yvan Mayeur.

"Als jonge Brusselaar droomde ik al van een aftelscherm voor Nieuwjaar op het De Brouckèreplein! Ik kijk al uit naar de concrete uitwerking van het project. Dat het bovendien met een nieuwe ploeg is, luidt een nieuw tijdperk in voor de samenwerking binnen de Stad " zegt schepen Alain Courtois.