Oorzaak instorting in Londens theater onduidelijk

De oorzaak van de instorting gisteravond van een deel van het plafond van het Apollo Theatre in de Londense West End is voorlopig nog onduidelijk. Er vielen 76 gewonden, van wie er zeven zwaardere verwondingen hebben.

De theaterzaal zat met meer dan 700 bezoekers vol voor een voorstelling van het stuk "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time" van Mark Haddon. Onder hen veel gezinnen met kinderen.

Het ongeval gebeurde net voor de pauze. Ooggetuigen spraken over een enorm gekraak en een immense stofwolk in de zaal. Velen dachten aanvankelijk dat het lawaai en de nevel deel van de show waren. Stenen, pleisterwerk en stukken hout vlogen in het rond. Veel bezoekers liepen verwondingen aan het hoofd en snijwonden op.

De meeste mensen konden op eigen kracht de theaterzaal verlaten. Degene die onder het puin vast kwamen te zitten, werden bevrijd. De Britse premier David Cameron bedankte de reddingsdiensten via Twitter voor hun snelle optreden. De eerste hulpverleners waren binnen de drie minuten aan het Apollo Theatre.

Het theater ging in 1901 open en werd in 1932 volledig gerenoveerd. Volgens sommige bronnen is het pleisterwerk van het plafond naar beneden gekomen door een lek in het dak waardoor er water naar binnen zou zijn gesijpeld.