Orka zwiept dolfijn metershoog de lucht in

Opnieuw de natuur op zijn spectaculairst. Dat ervoer de Amerikaanse milieudeskundige Jodi Fredi onlangs voor de kust van Santa Cruz, Californië (VS). Ze zag immers een orka pijlsnel toeslaan met het oog op een snelle hap. Het slachtoffer was een dolfijn die zijn pad kruiste. Die werd met brute kracht de lucht ingegooid. De 65-jarige Fredi kon het hele schouwspel op foto vastleggen.
© Jodi Frediani

Fredi op nieuwswebsite Daily Mail: "Ik zag verschillende walvissen pijlsnel door het water klieven, maar kon aanvankelijk niet zien waarop ze joegen. Dan ging het allemaal heel snel. Een van de walvissen sloeg keihard met zijn staart met de bedoeling de onfortuinlijke dolfijn murw te slaan. Daarna kwam hij terug boven water en smakte de dolfijn de lucht in."

"Terwijl ik me focuste op de walvis, zag ik de dolfijn doorheen de lucht vliegen als een bowlingkegel. Dat te zien sneed mijn adem helemaal af. Ook al duurde het hele voorval hooguit een seconde."

"Normaliter ramt een walvis de dolfijn, als hij met hoge snelheid zijn prooi probeert te overmeesteren. Maar de impact en de precisie kan hierbij soms zo groot zijn dat dit het gevolg is."

De dolfijn zou het voorval niet overleefd hebben.

© Jodi Frediani

lees ook