Ruim 1 miljoen na één dag Glazen Huis in Nederland

De actie Serious Request in Nederland heeft ook dit jaar op de eerste dag meer opgebracht dan op de eerste dag van de voorgaande editie. 24 uur nadat 3FM-dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering zich in het Glazen Huis lieten opsluiten, stond de teller al op 1.039.011 euro.
Vorig jaar bracht Serious Request ruim 12 miljoen euro op.

Vorig jaar stond de teller na de eerste dag op 910.608 euro. Dat was al ruim drie keer zoveel als het jaar daarvoor, toen er na een dag 295.382 euro was opgehaald. De dj's werden woensdagavond ingesloten door turner Epke Zonderland. De actie, in samenwerking met het Rode Kruis, vindt voor de tiende keer plaats. De dj's maken de komende dagen non-stop radio en televisie en draaien verzoeknummers in ruil voor geld. De opbrengst van 3FM Serious Request gaat dit jaar naar de bestrijding van kindersterfte door diarree.

De komende dagen logeren er allerlei bekende Nederlanders bij de dj's, onder wie presentatrice Geraldine Kemper en de zangeressen Jacqueline Govaert en Laura Jansen en de zanger Jan Smit. Ook zijn er live-optredens van onder anderen Agnes Obel, Kraantje Pappie en Kensington.

Beelen, Swijnenberg en Rabbering mogen ook dit jaar niet eten tijdens hun verblijf in het huis. Op kerstavond komen ze eruit en wordt bekend hoeveel geld er is opgehaald. Vorig jaar stond het Glazen Huis in Enschede en werd een recordbedrag van ruim 12 miljoen euro binnengehaald voor de bestrijding van babysterfte.