Ryan O'Neal wint rechtszaak over dure Warhol

Een portret dat Andy Warhol maakte van actrice Farrah Fawcett, hoort toe aan acteur Ryan O'Neal. Dat heeft een Amerikaanse rechtbank geoordeeld. O'Neal, die lange tijd de partner was van de in 2009 overleden actrice, was in een dispuut verwikkeld over het werk met de Universiteit van Texas.
AP2011
Warhol maakte het portret van Fawcett in 1980.

In 1980 maakte popart-kunstenaar Andy Warhol twee vrijwel identieke portretten van Fawcett. Na de dood van de "Charlie's angels"-actrice in 2009 nam Ryan O'Neal, haar levensgezel, een van de twee werken mee.

In haar testament liet Fawcett al haar kunstwerken na aan de Universiteit van Texas. Die trok daarom naar de rechter om het portret, waarvan de waarde door sommigen wordt geschat op 12 miljoen dollar, in handen te krijgen.

Volgens de 72-jarige O' Neal echter had Warhol een van de twee portretten aan hem beloofd omdat hij de poseersessie met Fawcett geregeld had. Hij voerde verschillende getuigen op om dat verhaal te bevestigen en de jury is hem dus gevolgd.

(Foto onder: Ryan O'Neal en Farah Fawcett in 1989.)

AP1989